A l'actualitat, l'accés a la informació sanitària en Internet per part dels usuaris es produeix cada vegada amb més freqüència. La qualitat i característiques de les pàgines web amb contingut sanitari és molt variable, el que ha portat a diferents institucions nacionals i europees a proposar sistemes d'acreditació i segells de qualitat; però no existeixen recomanacions pràctiques que orientin als usuaris d'Internet en la utilització d'aquesta informació i del correu electrònic amb finalitats sanitàries.
Dintre el Programa Nacional d'Investigació Científica, Desenvolupament i Innovació Tecnològica (I+D+I) pel període 2004-2007 promogut per l'Institut de Salut Carles III del Ministeri de Sanitat i Consum, el Col•legi Oficial de Metges de Barcelona ha desenvolupat la investigació: "Elaboració de guies pràctiques per a l'us responsable de la informació obtinguda en Internet amb finalitats sanitàries". Aquesta investigació ha estat coordinada pel Departament de Web Mèdica Acreditada com a part de les activitats associades també a la seva iniciativa Web Sanitària Acreditada (WSA).
L'objectiu primordial d'aquesta iniciativa, ha estat oferir unes recomanacions pràctiques que proporcionin a l'usuari un conjunt d'orientacions bàsiques que han de tenir-se en compte en obtenir informació sanitària a la Xarxa.
Com a resultat final de la investigació s'ha elaborat el "Decàleg de la Informació sobre Salut a la Web: qué hem de saber". En aquesta guia pràctica s'exposen de forma sencilla i clara, les recomanacions en les que l'usuari ha de basar-se per utilitzar de forma adequada i responsable la informació sanitària obtinguda en Internet.