Seguretat i Qualitat Assistencial i Legal

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

 

Presentació

El professional sanitari haurà d’atorgar, cada vegada mes, el màxim valor i benefici a la seva pràctica assistencial. Aquesta pràctica ha de ser segura i basada en el coneixement científic existent, el consens i el treball en equip. El pacient esta més informat i està legitimat per participar en les decisions relacionades amb la seva salut i qualitat de vida. Aquests nous requeriments constitueixen un gran repte pels professionals assistencials i les institucions sanitàries.

Aquest postgrau vol contribuir a l’excel·lència de les organitzacions sanitàries a través de professionals ben formats i capacitats per liderar la millora de la qualitat assistencial i el treball per processos cap a l’obtenció dels millors resultats amb els recursos disponibles, escoltant la veu dels pacients, en entorns segurs i amb coneixement del marc legal de les seves actuacions.

Objectius generals

 • Dotar de competències, coneixements i eines als professionals per dirigir la seva pràctica cap a la millora contínua de la qualitat i les pràctiques segures i, també conèixer els conceptes i criteris que utilitza l’àmbit legal com la resolució de qüestions específiques amb transcendència legal que puguin sorgir en la seva pràctica professional.

Metodologia docent

S’utilitzaran sessions teòriques i pràctiques, simulacions, documentació, vídeos i presentació d’experiències innovadores, amb instruments tècnics de suport, idees de gestió del canvi i mesures per guiar les millores.

 

Tipologia de sessions formatives:

 • Presencial: classes interactives, tallers, treballs de grup, debats de casos pràctics, audiovisuals, classes magistrals.
 • Seminaris teòric-pràctics en centres sanitaris.
 • Simulació d’alta fidelitat.

Idioma d'impartició

Castellà / Català

Perfil d'admissió

Aquest Postgrau està dirigit a:

 • Professionals sanitaris assistencials de tots els àmbits d’atenció (primària, hospitalària, salut mental, sociosanitària) que tinguin interès a millorar la qualitat de la seva feina diària.
 • Professionals que aposten pel lideratge i per aprofundir en les tècniques de millora contínua de la qualitat i els entorns segurs de feina i que volen conèixer els darrers avenços científics i tècnics per obtenir els millors resultats de salut i de satisfacció de les persones que atenen.

Pla docent

El curs, amb un total de 30 ECTS, s’estructura en un curs acadèmic en format de mòduls

 • Mòdul I. Millora de la qualitat assistencial
 • Mòdul II. Atenció centrada en la persona. Ètica i Lideratge
 • Mòdul III. Seguretat del pacient
 • Mòdul IV. Qualitat Legal
 • Mòdul V. Qualitat i seguretat en els diferents àmbits assistencials: atenció primària, atenció hospitalària, atenció a la salut mental i atenció sociosanitària

La formació inclou estades de pràctiques a la unitat de cures intensives de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Es faran un total de 112 hores distribuïdes en 16 dies i 4 setmanes.

Acreditació

La Universitat de Barcelona, amb la col·laboració del Campus Docent Sant Joan de Déu expediran:

1) Títol de Diploma d’Especialització als estudiants que superin els requisits següents:

 • Assistència mínima al 80% de les sessions.
 • Entrega i superació de les activitats proposades en avaluació continuada.
 • Presentació i superació del Treball Final de Postgrau.

2) En el cas en de que no es posseeixi titulació universitària, el títol ofert serà el de Diploma Superior Universitari.

Duració i horari del curs

El curs s’iniciarà el 13 de desembre de 2023.

Les classes lectives presencials es duran a terme dimecres de 15:30 hores a 20:30 hores. Excepcionalment es poden realitzar classes fora de l’horari general. Aquestes classes estaran programades en el cronograma a l’inici del curs.

Preu

El preu establert és de 2950,10€ (taxes incloses).

Descomptes:

 • Descompte per matrícula anticipada: 10% sobre el preu per crèdit per formalitzar la matrícula abans del 15 de novembre. Acumulable només al d'escompte d'exestudiant.
 • Descompte per ex-estudiants de Cicles Formatius, Estudis de Grau i formació de Màsters i Postgraus del Campus Docent Sant Joan de Déu: tindran un descompte del 5% sobre el preu del crèdit. Acumulable solament a pagament de matrícula anticipada.
 • Descompte per els treballadors dels centres de l’Orde de Sant Joan de Déu: es farà un descompte del 15% sobre el preu del crèdit. No acumulable a altres descomptes.

 


 

Contacte

Direcció

Dra. María Luisa de la Puente Martorell, PhD

Pediatra i Epidemiòloga consultora sènior del Parc Sanitari Sant Joan de Déu de Barcelona.

Correu electrònic: ml.puente@pssjd.org

Emma Gómez Fernández, Infermera

Especialista en Infermeria Pediàtrica. Especialista en Infermeria Geriàtrica. Màster en Gestió de Serveis Hospitalaris. Professora de Gestió i Lideratge al Campus Docent SJD.

Correu electrònic: emma.gomez@sjd.edu.es

Dr. Jaume Duran

Doctor en Medicina i Cirurgia, Especialista en Med. Familiar i Comunitària, Teòleg i Doctor en Filosofia, MBA per ESADE, Màster en Bioètica IBB

Dir General de la Fundació Sanitària de Mollet, Vicepresident de la Unió Catalana Hospitals i membre del Ctè. Deontològic del COMB

Correu electrònic: jaume.duran@sjd.edu.es

campus.masterpost@sjd.edu.es

 

AdjuntMida
PDF icon Imprès de preinscripció119.19 KB