Solidaritat, Cooperació i Voluntariat

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

Cuidar constitueix la funció principal dels professionals sanitaris, però no és possible cuidar sense sentir i reconèixer a l'altre. És a dir, és impossible cuidar sense solidaritzar-se amb l'altre. La cultura de la Solidaritat ha anat creixent i consolidant-se entre la comunitat del Campus al llarg d'aquests últims anys. Ja no es tracta de realitzar accions puntuals i aïllades, sinó que la Solidaritat és una línia estratègica que forma part substancial d'un projecte formatiu integral que incorpora els valors de Sant Joan de Déu.

Des de la Comissió de Solidaritat pretenem estimular el compromís actiu de la nostra comunitat educativa, com a ciutadans/es i futurs/es professionals, en la construcció d'una societat més justa. D'aquesta manera, es vol potenciar una formació que inclogui la reflexió i el debat sobre la necessitat de ser solidaris, especialment en les situacions de vulnerabilitat que es generen a partir de les desigualtats socials.

Per consolidar aquesta cultura solidària es va crear el Club de la Solidaritat, un espai de trobada, sensibilització i coordinació obert a tots els membres del Campus. La nostra intenció és que cada estudiant pugui trobar una forma d'implicar-se i incorporar en la seva quotidianitat una actitud i una manera de fer solidària. És per això que facilitem que els nostres estudiants puguin participar de les diferents propostes d'accions solidàries:

  • Campanyes de sensibilització i d’ajuda humanitària.
  • Voluntariat als Centres de Sant Joan de Déu.
  • Voluntariat internacional en coordinació amb Juan Ciudad ONGD, aprofitant l’oportunitat que ens ofereix la presència de l’Orde de Sant Joan de Déu en diferents països, especialment Perú i Cuba.
  • Col·laborar amb l’agermanament entre el Campus Docent i la St. John of God Nursing School a Mabesseneh, Sierra Leone i amb les Escoles d’Auxiliars d’Infermeria de Bogotà i La Ceja a Colòmbia.

Els/les estudiants del Grau en Infermeria interessats/des en aquest àmbit, poden cursar l'assignatura optativa de setè semestre "Cooperació, solidaritat i voluntariat, eines de transformació social".

La nostra intenció és que cada estudiant pugui trobar una forma d'implicar-se i incorporar en la seva quotidianitat una actitud i una manera de fer solidària.