No és cap secret que la Dieta Mediterrània tradicional és beneficiosa per al creixement. Està demostrat que millora el perfil lipídic, redueix els nivells del que es coneix com a colesterol dolent i augmenta els de colesterol bo, per la qual cosa ajuda a prevenir la malaltia coronària. Encara que la majoria de pares no poden dedicar tot el temps que volen a l'alimentació dels seus fills, planificar-se bé pot servir per garantir una alimentació sana i equilibrada.
Com respectar, llavors, els cinc menjars que els experts recomanen realitzar al dia? Quin tipus d'aliments són els més indicats en cada cas? La Guia de l'alimentació saludable de la Societat Espanyola de Nutrició Comunitària ofereix un capítol dedicat a la programació setmanal de menús equilibrats, sugerents i saludables; una manera perfecta de mantenir uns bons hàbits alimentaris sense perdre gens ni mica de temps.
Aquí va un exemple del que podria ser un dia de bona Dieta Mediterrània:
- El desdejuni: un got de llet + galetes + un suc de taronja
- L'esmorzar: cafè amb llet + torrada amb tomàquet i oli d'oliva
- El menjar: ració de llegums + amanida + porció de carn + peça de pa + aigua
- El berenar: un iogurt
- El sopar: ració d'amanida + pescat + pa + fruita
Aquesta és solament una de les combinacions que proposa la guia. A més, ofereix solucions als contratemps d'una vida atrafegada, com què fer amb els menjars fora de casa o com intervenir en els menús de l'escola.
Font original: Faros Sant Joan de Déu