En aquest enllaç s’esmenten aquelles convocatòries més importants per fer estudis de qualsevol nivell universitari, fer recerca, realitzar cursos d'estiu, sortir a l'estranger a fer una ampliació d'estudis o una recerca, per estudiar la llengua i cultura d'un país, etc...perquè tingueu una idea del ventall de possibilitats que existeix.
Alguns consells pràctics
- Abans de demanar una beca cal fer-se aquestes preguntes: què vull fer?; on vull anar?; quin idioma domino?
- Informar-se de les convocatòries de beques tant si estan vigents com si no, ja que si no s'ha arribat a temps, aquesta informació és molt valuosa per tal de poder demanar la propera convocatòria.
- En cas de presentar un projecte de recerca cal que sigui prou innovador i suggeridor.
- En cas de sortir a l'estranger cal demanar amb prou antelació l'admissió al centre de destinació on es volen fer els estudis, portar a terme la recerca o realitzar les pràctiques.
- La lectura de les bases i els impresos s'ha de fer acuradament. Sovint per una errada queda desestimada la sol·licitud.
- Demanar ajuda als professors o als altres companys que hagin demanat beques i també a les persones que n'informen, pot resoldre molts dubtes.
- Presentar diverses sol·licituds de beques, no us quedeu només amb una convocatòria.
- En cas de sortir a l'estranger, es necessiten els següents nivells d'idiomes:
Gran Bretanya: nivell Proficiency
Estats Units: nivell TOEFL (puntuació mínima de 550)
Alemany: nivell Prufung zum nachweis deutscher sprachkenntnisse
Itàlia: nivell de tres de CELI
França: nivell DELF
Per demanar informació sobre els exàmens, cal adreçar-se als Instituts de Cultura dels respectius països. A la resta de països, tot i que és recomanable conèixer la llengua del país, es pot ser admès si es té el nivell d'una d'aquestes llengües esmentades.