La prevenció del càncer de coll uterí: vacunació i la detecció

  • Publicado el 27 de novembre de 2011

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

El VPH és la infecció de transmissió sexual més comuna. Es creu que aproximadament 630 milions de persones estan infectades amb el VPH al món.

Els virus del papil•loma humà són virus d'ADN de teixits específics que es transmeten fàcilment i tenen una alta prevalença. El VPH és la infecció de transmissió sexual més comuna. Es creu que aproximadament 630 milions de persones estan infectades amb el VPH al món.

 

Als EUA al voltant del 40 % de les dones joves s'infecta amb el VPH en un període de tres anys a partir del seu debut sexual; i a tot el món, del 50 al 80 % de les dones sexualment actives s'infecta amb el VPH almenys un cop a la vida.


Afortunadament, l’amplia majoria de les infeccions pel VPH són transitòries: es resolen com a resultat de respostes immunològiques naturals, la qual cosa les fa indetectables després de 6 a 18 mesos. No obstant això, si la infecció persisteix, pot desenvolupar-se un precàncer i les cèl•lules precanceroses poden tornar-se canceroses amb el pas del temps.

 

La vacunació contra el VPH pot prevenir la infecció pels tipus del VPH que tracta la vacuna si s’ administra abans de l'exposició. Per aquest motiu, es recomana la vacunació en dones joves adolescents, abans del debut sexual.


D'altra banda, les dones poden disminuir el seu risc de desenvolupar càncer de coll uterí usant mètodes primaris i secundaris de prevenció. Prevenció primària significa evitar la infecció inicial per tipus oncogènics del VPH.

 

Això pot aconseguir-se per als dos virus que causen la majoria dels casos de càncer de coll uterí mitjançant la vacunació contra el VPH abans de l'inici de l'activitat sexual.

 

Si ja s’ha produit la infecció, la prevenció secundària —la detecció i el tractament de les lesions precanceroses— pot prevenir el desenvolupament de càncer de coll uterí.


Pots ampliar la teva informació sobre el tema fent un clic aquí.