"Locus Niger" és la substància negra del cervell responsable de la segregació de dopamina que s’activa davant una experiència plaent o dolorosa.
Més enllà de la vessant d'entreteniment i oci que pot tenir un curtmetratge, "Locus Niger" pot ser utilitzat com a eina educativa en l’àmbit de la salut en generar a l’espectador un impacte emocional a partir de la vivència de l'experiència. Locus Niger en concret permet relacionar aspectes anatòmics, bioquímics i de comportament humà que poden ser conduits per un docent.
L’experiència ha estat gestada en el taller de co-creació organitzat per Garage Stories i ha comptat amb la participación de Cristina Díez-Madroñero, Santiago Garrido, Maria del Mar Mata, Luis Román, Maria Rosdevall, Marc Ustrell i Esther Insa, professora del Campus Docent. El treball de l’equip multidisciplinari va fer possible la finalització del curtmetratge el qual va ser presentat al Saló del Cinema i les Sèries el passat 2 de febrer a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat.
Sinopsis del curtmetratge:
Un noi rep la trucada d'un amic demanant-li que el tregui de l'embolic on s'ha ficat. Per a rescatar-lo primer ha de comprar unes entrades per a poder entrar al parc temàtic clandestí on es troba. Les entrades li donen accés al recinte on és sotmès a una sèrie d'experiències en 360º que combinen el plaer i el dolor de forma exponencial. La concentració de la secreció de dopamina és mesurada i el resultat de l'experiència li és donada en finalitzar. Haurà superat la prova per a rescatar a l'amic? Un dilema li serà presentat; l’elecció que prengui condicionarà la seva propera experiència.