El valor de les cures en salut mental

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

 

Presentació

Un dels principals reptes de l’OMS (2001) ens marca que “És fonamental entendre la problemàtica de salut mental com una part de la nostra vida i una circumstància més de la persona i no com un element que anul·la la resta de les nostres capacitats”. Des d’aquesta visió, aquest Màster vol oferir al professional coneixements i la capacitat de desenvolupar habilitats respecte al Model de Recuperació (Anthony) i cocreació amb la persona, el suïcidi, la soledat i el treball en xarxa comunitària (sanitària i social).

El Model de Recuperació va més enllà de la malaltia, suposa un procés de canvi organitzatiu clau en el sistema de la salut mental, adaptant els recursos mitjançant programes específics a la persona, facilitant el seu apoderament respecte a la pressa de decisions en el pla de tractament propi, el suport d’ajuda mútua, la participació en la planificació de les activitats i avaluació dels serveis.

Objectius generals

 • Proporcionar coneixements i habilitats necessàries per la humanització de les cures i la protecció dels drets, els valors i les preferències de la persona i família, evitant l’estigma en la salut mental.
 • Adquirir competències per a la identificació de persones més vulnerables i desateses, com són les persones en risc d'exclusió social, persones amb risc de suïcidi o persones amb soledat no desitjada, aplicant les diferents intervencions específiques segons el context de la persona i família.

Metodologia docent

Sessions teòriques i seminaris: documentació, vídeos i presentació d’experiències innovadores amb instruments tècnics de recolzament, idees d’innovació i gestió del canvi i mesures per guiar les millores , treballs de grups, debats de casos pràctics, testimonis en primera persona... Sessions de simulació d’alta fidelitat.

Idioma d’impartició

Castellà / Català

Perfil d’admissió

 • Graduats/des de l'àmbit sanitari i social.

Pla docent

El curs, amb un total de 60 ECTS, s’estructura en un curs acadèmic d'octubre a juny en format de 9 mòduls

 • Mòdul I: Elements fonamentals en Salut Mental
 • Mòdul II: Conceptes clínics en Salut Mental
 • Mòdul III: Atenció centrada en la persona
 • Mòdul IV: Atenció a la població Infanto Juvenil
 • Mòdul V: Soledat i Suïcidi
 • Mòdul VI: Xarxa assistencial en Salut Mental
 • Mòdul VII: Cocreació i Model de Recuperació
 • Mòdul VIII: Pràctiques 
 • Mòdul IX: Treball fi de Màster

La formació inclou estades de pràctiques en diferents institucions amb conveni. Es faran un total de 84 hores distribuïdes en 12 dies i 3 setmanes consecutives. Existeix la possibilitat de convalidar les pràctiques acreditant, experiència professional en l'àmbit de la salut mental de mínim 1 any.

Acreditació

La Universitat de Barcelona, amb la col·laboració del Campus Docent Sant Joan de Déu expediran:

1) Títol de Màster de Formació Permanent en El valor de les cures en Salut Mental als estudiants que superin els requisits següents:

 • Assistència mínima al 80% de les sessions.
 • Entrega i superació de les activitats proposades en avaluació continuada.
 • Presentació i superació del Treball Final de Màster.

Duració i horaris del curs

El curs s’iniciarà el 03/10/2023 i finalitzarà el 25/06/2024

Les classes lectives presencials es duran a terme dimarts de 08:30 hores a 18:00 hores. Excepcionalment es poden realitzar classes fora de l’horari general. Aquestes classes estaran programades en el cronograma a l’inici del curs.

Les pràctiques es duran a terme a diferents Institucions amb conveni: Parc de Salut Mar, Infanto Juvenil, Parc Taulí i Parc Sanitari Sant Joan de Déu)

Preu

El preu establert és de 4.725€ (taxes incloses).

Descomptes

 • Descompte per pagament de matrícula anticipada: Es farà un descompte del 10% sobre el preu del crèdit per matriculació si es formalitza i es fa el pagament de la matrícula abans del 30 de juny. Acumulable solament a descompte per ex-estudiants.
 • Descompte per ex-estudiants de Cicles Formatius, Estudis de Grau i formació de Màsters i Postgraus del Campus Docent Sant Joan de Déu: tindran un descompte del 5% sobre el preu del crèdit. Acumulable solament a pagament de matrícula anticipada.
 • Descompte per els treballadors dels centres de l’Orde de Sant Joan de Déu: es farà un descompte del 15% sobre el preu del crèdit. No acumulable a altres descomptes.

 


 

Contacte

Dirección

Sr. Hilari Andrés Mora

Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Correu electrònic: hilari.andres@sjd.es

Coordinación

Sr. Aitor-Eneko Olivé Albiztur

Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

Correu electrònic: aitoreneko.olive@sjd.es

campus.masterpost@sjd.edu.es

 

AdjuntMida
PDF icon Imprès de preinscripció119.19 KB