Diversitat cultural i espiritual: eines per a la intervenció

A través d'aquest formulari indica'ns els teus dubtes i consultes sobre la formació que desenvolupa el Campus Docent Sant Joan de Déu o bé sobre el centre.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

A través d'aquest formulari indica'ns els dubtes i/o suggeriments referents a la teva formació. Et respondrem al més aviat possible.

Image CAPTCHA
Introdueix els caràcters que es mostren en la imatge.

 

Presentació

L’abordatge del benestar de l’ésser humà des del marc de l’atenció integral, que té en compte la seva dimensió espiritual, és avui dia un repte important per a tots els professionals que treballen en els àmbits sanitari i social.

Es fa cada cop més necessari aprofundir en la comprensió del fenomen espiritual des de les diverses disciplines vigents, les quals ens poden ajudar a copsar-ne la seva riquesa i complexitat, així com també la importància de la seva dimensió sanadora en els processos de salut i integració social.

Per les característiques de les societats actuals, es fa necessari trobar nous marcs conceptuals, noves estratègies i noves eines que permetin tractar l’espiritualitat per tal d’acostar-se a la persona que pateix i acompanyar-la en la seva situació de sofriment i vulnerabilitat de la manera més adequada possible.

Objectius generals

 • Comprendre les dimensions de la persona.
 • Aprofundir en la fonamentació de l’espiritualitat humana des de diferents disciplines.
 • Generar un discurs espiritual actualitzat que faciliti el diàleg obert amb la xarxa de professionals dels centres assistencials des del marc de l’atenció integral.
 • Incorporar eines que permetin l’acompanyament de les necessitats espirituals en situació de malaltia, sofriment, marginalitat i exclusió social respectant les creences particulars de les persones ateses.
 • Aprofundir en les estratègies que possibilitin un major arrelament dels Serveis d’Atenció Espiritual i Religiosa en els centres sanitaris i socials.

Metodologia docent

Totes les sessions s’impartiran a través de la plataforma Zoom®. Es realitzaran classes interactives, tallers, treballs en grup, debats de casos pràctics, classes magistrals i activitats online mitjançant fòrums, lectures comentades, cerca de documentació, etc.

A final de curs es realitzaran unes Jornades de 3 dies (juny de 2024) pel desenvolupament de tallers, activitats docents i la defensa del Treball Final de Postgrau, en una casa situada a Sant Antoni de Vilamajor (Barcelona). Aquesta és l’única activitat presencial del Postgrau i l'assistència és obligatòria per l'obtenció del títol. Les despeses d’aquesta activitat (estada, dietes, material, etc.) estan incloses en la matrícula (excepte el transport).

Idioma d'impartició

Castellà

Perfil d'admissió

Aquest Postgrau està dirigit a:

 • Diplomats, Llicenciats, Graduats i professionals interessats en aquest àmbit, amb titulació Universitària.

Pla docent

El curs, amb un total de 30 ECTS, s’estructura en un curs acadèmic en format de mòduls

 • Mòdul 1 La condició humana en el context de les societats plurals.
 • Mòdul 2 Aproximació espiritual i religiosa al sofriment i a la malaltia.
 • Mòdul 3. Models i mètodes de l’atenció espiritual.
 • Mòdul 4. Aplicació de l’atenció espiritual en els sectors sanitari i social.
 • Mòdul 5. Treball de recerca.

La formació inclou estades de pràctiques a la unitat de cures intensives de l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona. Es faran un total de 112 hores distribuïdes en 16 dies i 4 setmanes.

Acreditació

El Campus Docent Sant Joan de Déu expedirà:

1)Títol de Diploma d’Especialització en Atenció Espiritual en Societats Plurals (30 ECTS) als estudiants que superin els requisits següents

 • Assistència obligatòria mínima al 80% de les sessions.
 • Entrega i superació de les activitats proposades en avaluació continuada.
 • Presentació i superació del Treball Final de Programa.

Duració i horari del curs

El curs s’iniciarà el 13/10/2023 i finalitzarà el 29/06/2024

Les classes lectives virtuals es duran a terme divendres i dissabte (un cop al mes), divendres de 13:00 hores a 20:00 hores, i dissabtes de 13:00 hores a 19:00 hores. Excepcionalment es poden realitzar classes fora de l’horari general. Aquestes classes estaran programades en el cronograma a l’inici del curs.

Preu

El preu establert és de 2880,10€ (taxes incloses).

Descomptes:

 • Descompte per pagament de matrícula anticipada: Es farà un descompte del 10% sobre el preu del crèdit per matriculació si es formalitza i es fa el pagament de la matrícula abans del 30 de juny. Acumulable solament a descompte per ex-estudiants.
 • Descompte per ex-estudiants de Cicles Formatius, Estudis de Grau i formació de Màsters i Postgraus del Campus Docent Sant Joan de Déu: tindran un descompte del 5% sobre el preu del crèdit. Acumulable solament a pagament de matrícula anticipada.
 • Descompte per els treballadors dels centres de l’Orde de Sant Joan de Déu: es farà un descompte del 15% sobre el preu del crèdit. No acumulable a altres descomptes.

 


 

Contacte

Direcció

Dr. David Lorenzo Izquierdo PhD

Professor titular Campus Docent Sant Joan de Déu.

Correu electrònic: david.lorenzo@sjd.edu.es

campus.masterpost@sjd.edu.es

 

AdjuntMida
PDF icon Imprès de preinscripció119.19 KB